2% parama mokyklai

3Populiarėjant sveikai mitybai, daugelis vis labiau rūpinasi, ką deda į lėkštę. Spalio 10 d. minima Pasaulinė košės diena yra puiki galimybė pradėti dieną dubenėliu skanios košės.

Nors košė vis dar asocijuojasi su pilku ir nuobodžiu patiekalu, nepasižyminčiu nei skonių įvairove, nei patrauklumu akiai, tačiau Kėdainių profesinio rengimo centro virėjo specialybės mokiniai ir jų profesijos mokytoja Audronė Alminienė išvirė net 6 skirtingų receptų košes ir paneigė šį stereotipą. Jaunieji virėjai stengėsi įtikti visų skoniams – buvo saldžių, vos kelių ingredientų ir įmantresnių. Taigi, košes galima skanauti ne tik pusryčiams.

Veikla vykdoma pagal atvirųjų jaunimo erdvių projektą „Renkuosi veikti“, kurį finansuoja Jaunimo reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

Socialinė pedagogė metodininkė Justina Šalkauskaitė